Het einde van een hoofdstuk

Symbolische data zijn mijn ding. ze staan gelijk aan het einde van hoofdstukken maar tegelijk ook symbool voor een nieuw begin. En laat dat nu het onderwerp van vandaag zijn. Wil je weten waarover dat gaat? Lees dan snel verder!

Terugblik

Het afgelopen jaar was een rollercoaster aan gebeurtenissen en emoties. Het begon explosief en eindigde al even explosief. zo won ik de rechtszaak tegen mijn ex-partner, diende ik klacht in tegen mijn ex-schoonmoeder wegens staking en vond ik de liefde opnieuw.

Daarnaast startte ik in september weer met studeren, reden ze tegen mijn auto maar startte ik ook het begin van mijn carrière. Met andere woorden, mijn jaar was gevuld met ups en downs. De ene dag ging al beter als de andere.

En die toon zette ik ook in dit nieuwe jaar verder. Ik startte 2022 met een ongeval, positieve corona test en een breuk met mijn toenmalige partner.

Einde van een hoofdstuk

Zoals ik eerder aanhaalde was het een bewogen jaar. Meer nog ik sloot met de overgang van het oude naar het nieuwe twee mooie hoofdstukken in mijn leven af.

Enerzijds mijn bacheloropleiding. Na 3,5 jaar eindigde ik mijn opleiding ( met 99% zekerheid tot de resultaten vanavond definitief binnen zijn).

Het waren niet mijn meest favoriete jaren want meer als de helft ervan deelde ik met mijn ex-partner. Waardoor ik enkele ”belangrijke” momenten in mijn studentenleven gemist heb. Langs de andere kant hield ik er enkele prachtige vriendschappen aan over. Of slaagde ik met glans voor mijn stage. Dus op het einde van de rit kan ik zeggen dat ik met trots een mooi hoofdstuk afsloot.

Het andere hoofdstuk dat ik afsloot was de liefde. Een onderwerp waar ik de afgelopen maanden als een graf heb over gezwegen. Maar nu voelt het alsof de tijd rijp is om kort terug te blikken en dat hoofdstuk voor eens af te sluiten.

Afgelopen mei leerde ik mijn toenmalige vriend kennen. En om eerlijk te zijn was alles perfect. Het verhaal had recht uit een sprookjesboek kunnen komen. En op dat moment was dat alles wat ik nodig had.

Maar tijd verstreek, het leven gebeurde en stilaan kwamen de eerste gebreken naar boven. Uiteindelijk wouden we andere dingen in het leven. Waardoor ik recent ook dat mooie hoofdstuk in mijn leven afsloot.

Nieuw begin

Het mooie aan eindes zijn de nieuwe kansen die er op volgen. En wat is dat begin een mooi begin!

Gisteren startte ik mijn eerste echte vaste job in Marketing. Een job die ik wel kan omschrijven als mijn droomjob in een droombedrijf. Als het ware de kers op de taart voor mijn harde werk van het afgelopen jaar.
Dus vandaag blik ik terug op een bewogen jaar en het einde van enkele hoofdstukken. Maar vandaag kijk ik ook naar de toekomst, al die kansen die er te grijpen vallen. Vandaag zet ik mijn eerste stappen die de rest van mijn leven bepalen.

En om eerlijk te zijn heb ik er hartstikken zin in. Zin om de gruwelen uit het verleden los te laten en te focussen op de jonge vrouw in mij.

Dus vandaag sluit ik af op een positieve nood en een levenswijsheid. Soms kan het lijken alsof je door de bomen het bos niet meer ziet, dat de ene na de andere catastrofe zich opstapelt. En ja, op een bepaald punt zal dat allemaal zo voelen. Tot je los laat wat je tegen houd en focust op de elementen die je doen groeien.

En als allerlaatste, ik geloof in jou en in mij. Ik geloof dat we er ooit wel komen. Dat we ooit op onze pootjes terecht komen. En met die gerustheid start ik het nieuwe hoofdstuk in mijn verhaal.

2 gedachtes over “Het einde van een hoofdstuk

 1. Sarah

  Dag Lieve Liese,

  Ik heb me voorgenomen om het lezen van je blog mee op te nemen in mijn to do lijstje voor het weekend zo vergeet ik hem zeker niet te lezen.

  Het is weer een moedige getuigenis en jammer dat je in het begin van het jaar wel een paar mindere momenten hebt gehad, maar ook mooie momenten zoals geslaagd en een fantastische job onmiddellijk daarna te pakken hebben die dan toevallig nog eens je stageplek was super, er zijn weinigen die je dit na doen geloof me, er zullen nog veel mensen een job zoeken juist na het afronden van hun studies en daar hoor jij dus duidelijk niet bij echt knap!!!!

  Jouw positieve dingen in je blog motiveren me ook om ondanks alles positief te blijven.

  Heel veel positieve groetjes,

  aan mijn lief metekind.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s