Over

Hello, It’s me!

Rara, wie ben ik?

We weten graag allemaal wie die persoon is aan de andere kant van ons scherm. We zijn nieuwsgierig, benieuwd en misschien zelfs een tikkeltje weerhoudend. Maar wees niet gevreesd! Je wordt niet op hete kolen gezet. Beter nog, we doen een korte speeddate!

Kiekeboe, ik ben Liese. Een jonge, ondertussen afgestudeerde marketeer, in de fleur van haar leven. Als het ware een levensgenieter, Bourgondiër, shop addict in hart en nieren. Maar bovendien een rasechte overlever. Een overlever hoor ik je al denken. Wat is me dat voor een drie koppig dier? Wel, lieve lezer, geduld is een mooie zaak! Al kan ik hier zelf ook wel eens wat van meepikken, geduld hebben dan. Soit, voor ik je meer vertel over het hele “doel” van mijn blog, neem ik je graag mee met een kijkje in mijn leven.

Roots

Mijn roots liggen in het zonnige, altijd vrolijke Berlaar. Of kortom de Kempen, provincie Antwerpen in het wonderbaarlijke België *kuch*. Geboren en getogen in een typisch boerendorpje, ben ik de oudste van vijf. Met ondertussen 21 jaar op de teller en een hogeschool diploma op zak lijkt alles wel zo goed te gaan als een vrouw van mijn leeftijd kan wensen.

En voor een stuk kan ik daar ja op antwoorden. Mijn familie en vrienden zijn als het ware echte schatjes, de beste die ik me kan wensen. Mijn kleerkast/schoenkast/…. puilt uit met een overvloed van alle categorieën die je maar kan bedenken, tot groot betreur van mijn wederhelft. Bovendien zet ik geregeld een stapje in de wereld opzoek naar een nieuw avontuur. Op het eerste zicht lijk ik dan ook een dolgelukkige jonge twintiger met alles wat haar hartje maar kan verlangen. Maar niets is minderwaar, of toch niet volledig.

Overlever

Moest mijn leven zo rooskleurig zijn als ik zou laten doorschijnen, zouden we hier nu niet zitten. Net zoals ik een echte pasta-liefhebber, dramaqueen en fan van moordpodcast ben, ben ik ook een overlever van extreem partnergeweld. Bijna zes jaar lang werd ik fysiek, mentaal en seksueel mishandeld door mijn ex-partner. Na exact 5 jaar en 10 maanden kon ik dan ook uit deze gewelddadige relatie ontsnappen. Waardoor ik een overlever werd.

Anderen helpen

Bij het doen van mijn verhaal in mijn directe en indirecte omgeving, merkte ik als meer dat er nog vrouwen waren die zulke gruwelijke taferelen overleefd hadden. Deze constatering zette mij dan ook aan het denken. Wat eerst leidde tot het gedeeltelijk delen van mijn verhaal in de Flair.

Al bleef ik hierna nog wel op een grote honger zitten. Vandaar besloot ik mijn blog te starten. Door een overlever, voor overlevers. Omdat ik anderen wil helpen, helpen met het verlaten van een gewelddadige relatie, helpen bij hun heel proces of anderen advies wil geven om dierbaren te helpen bij voorgenoemde situaties.

Tot slot ben ik ook zeer benieuwd naar wie jij bent! Laat me het weten via het contact formulier en hopelijk tot gauw!